Следвайте Гласове в Либийците и афганистанците, които считат, че живеят по-добре

...
Следвайте Гласове в Либийците и афганистанците, които считат, че живеят по-добре
Коментари Харесай

Българите се оплакват повече от живота от либийци и афганистанци

Следвайте " Гласове " в 
Либийците и афганистанците, които смятат, че живеят по-добре от времето на родителите си, са повече като дял от популацията спрямо българите. Това демонстрира световно проучване на " Галъп интернешънъл ", оповестено у нас през днешния ден.

Дали данните са плод на справедлива (само)оценка за интервали " преди " и " след ", дължат се на народопсихология или на различен фактор... Тълкувания може да има доста. Но е реалност, че са много любопитни.

35% от българите споделят, че живеят по-добре от родителите си. Едно място по-нагоре в класацията са либийците с 38%, а още по-напред афганистанците  - 40% от тях смятат, че животът им е изменен към по-хубаво. Така излиза, че население, живеещо в непрекъснати военни спорове много години, са изрича по-благосклонно към живота си от българите. Но още веднъж следва да се подчертае, че данните би трябвало да разсънят размисъл в най-различни направления, вместо потрес - тъй като оценката на афганистанците е по-висока от тази на белгийци и французи, италианците са по-черногледи от нас, а в класацията по позитивност водят... виетнамците и нигерийците. Резонно може да се допусна даже, че в някои страни хората просто по-свободно изричат мнението си.

В изследването е заложен въпрос и за упованията на живота на децата. Сравнителната оценка за нашата страна на социолозите е: " Близки до нашата страна са оценките за живота през днешния ден в Молдова, Франция и Италия, които също не демонстрират забележителна картина. Нашите съседи от Северна Македония, Румъния, Гърция, Сърбия наподобяват по позитивно настроени към живота през днешния ден. Що се отнася до упованията за живота на новите генерации в страната ни, настройките са по-позитивни – както и в множеството страни по света, които правят оценка сегашното или предишното си зле ".

Източник: segabg.com
 
 
 
 
23 Яну 20235623 Яну 202338723 Яну 202392223 Яну 2023107123 Яну 202347223 Яну 2023196Коментаритова си е истината - животът беше по-добър преди 198923 Яну 2023 17:27ч.
Като се изключат няколко справедливи еволюционни фактора - връзки (мобилни телефони), достъп до (втора и първа ръка) коли, независимост на напредването - всичко друго е доста по-лошо. Да не приказваме за успокоение / липса на стрес / вероятности за бъдещето... Тези неща просто липсват през днешния ден.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати rusnak23 Яну 2023 17:31ч.
Браво, хубаво съпоставяне с Афганистан, само че въпреки всичко има много до дъното с Кот д'Ивуар.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Животът у нас през днешния ден е сравним23 Яну 2023 18:01ч.
с живота в Гана (по публични статистически данни).
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Радев отпреди година и половина23 Яну 2023 18:11ч.
" Радев: Уж вървяхме към европейско развиване, а се озовахме паралелно с Уганда и Судан " https://www.mediapool.bg/radev-uzh-varvyahme-kam-evropeisko-razvitie-a-se-ozovahme-redom-s-uganda-i-sudan-news322759.html
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Т.е. не мрънкайте доста, има и по-зле?23 Яну 2023 18:27ч.
В интерес на истината най-хубав живот е имал дядо ми. Минал през войната като дете, по-късно взел участие в градежа на това, което " демократите " към този момент съвсем унищожиха, и умрял с идването на " демокрацията ". Живот, изпълнен със смисъл. Но това няма по какъв начин да бъде обяснено на офисния планктон. Колкото до децата - не ми се мисли какво ще им оставим. Единствения позитив от измененията след 89'та е опцията за частна самодейност, това е.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023194011 Яну 2023150123 Яну 202325728 Дек 20221069
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР